طراحی وب سایت بیمارستانی


مشاهده سایر گزارش های کارآموزی>>>>>

طراحی وب سایت بیمارستانی

HyperLink
قیمت: یک فاتحه برای رفتگانم
گروه: گزارش های کارآموزی

تعداد صفحه: 77

طراحی و پیاده سازی سیستم اتوماسیون پذیرش بیمار

فهرست مطالب
عنوان...........................................صفحه
چکيده د‌
مقدمه ذ‌
فصل یکم: معرفی و شناخت زبان‌های مورد استفاده در پیاده سازی سیستم 10
1-1 تاریخچه وب 2
1-2 طراحی وب سایت 3
1-3 طرح وب سايت 5
1-4 صفحات پویا صفحات ایستا 5
1-5 HTML 6
1-6 تاريخچه ي PHP 7
PHP چيست ؟ 7
1-7 آژاکس چیست؟ 9
1-8 انتخاب از میان شش گزینه متن باز 10
1-9 بانک هاي اطلاعاتي 12
1-9-1 هدف از ايجاد  MySQL 13
1-9- 2 معماري MySQL 15
مديريت اتصال 15
دستورات و عناصر اصلي 16
مديريت حافظه 16
موتور ذخيره‌سازي اطلاعات 16
ويژگي‌هاي برتر 18
ابزارهاي مديريتي 19
1-10 آشنایی با دو فریم ورک مهم برای کار با جاوااسکریپت 20
1-10-1 آشنایی مختصر با JQuery 20
JQuery چیست؟ 21
JQuery  چکار مي کند؟ 21
آیا JQuery نوآوری‌های خاصی هم داشته است؟ 24
چرا JQuery بهتر از ساير ابزارها است؟ 25
1-10-2 فریم ورک Mootools 26
ساختار فایل موتولز 27
MooTools جاوااسکریپت را لذت بخش تر میکند 28
اما کدامیک بر دیگری برتری دارد؟ 29
1-11  الگوی معماری نرم افزار 30
1-11-1 MVC چیست؟ 31
شکل 1-1 32
1-11-2 مثالی از مدل MVC در کد PHP 34
بخش :View 34
بخش Model : 34
بخش Controller : 36
توضیحات مثال : 37
2-2 فاز دوم – شناخت نیازها و برآورد امکانات: 41
2-3 فاز سوم – ترسیم الگویی کارآمد جهت طراحی بهینه : 42
2-4 فاز چهارم - دیاگرام های سایت: 44
2-4-1 نمودار رابطه ای نهاد 45
شکل 2-1 نمودار ERD 45
2-4-2 نمودار کلاس 46
شکل 2-2  Class Diagram 47
2-4-3 نمودار مورد کاربرد 47
2-3 نمودار Use Case 47
2-5 جداول پایگاه داده 48
2-5-1 جدول کارمندان 48
2-5-2 جدول بیماران 48
2-5-3 جدول اطلاعات پذیرش 49
2-5-4 جدول اطلاعات بستری 49
2-5-5 جدول اطلاعات ترخیص 49
2-5-6 جدول ویزیت دکتر 50
2-5-7 جدول گزارش پرستار 50
2-5-8 جدول اطلاعات بخش 50
2-5-9 جدول اطلاعات تختها 51
2-6 فرهنگ داده 51
2-6-1 کارمندان 51
2-6-2 بیماران 52
2-6-3 اطلاعات پذیرش 53
2-6-4 اطلاعات بستری 54
2-6-5 اطلاعات ترخیص 54
2-6-6 ویزیت دکتر 56
2-6-7  گزارش پرستار 56
2-6-8 اطلاعات بخش 58
2-6-9 اطلاعات تختها 58
فصل سوم: راهنمای کاربر 59
3-1 فرم اصلی سایت 60
شکل3-1 61
3-2 صفحه مسئول پذیرش 61
شکل 3-2 62
شکل 3-3 62
شکل3-4 63
3-3 صفحه منشی بخش 63
شکل3-5 64
شکل 3-6 64
3-4 صفحه پزشکان 65
شکل 3-7 65
شکل 3-8 65
3-5 صفحه پرستاران 66
شکل 3-9 66
شکل 3-10 66
نتیجه گیری : 67
منابع: 68
چکيده
در این پروژه هدف پیاده سازی و طراحی سیستم مکانیزه بیمارستان است که سهولت استفاده کاربران از سیستم را به همراه دارد.در این سیستم، کاربران شامل کارکنان بخش های مختلف بیمارستان، پزشکان،  پرستاران و بیماران می باشد.
با بررسی سیستم موجود در بیمارستان های متعدد، متوجه شدیم که در اکثر بیمارستان ها، بخش ها به صورت مستقل مکانیزه شده اند اما به صورت یکپارچه عمل نمی کنند. با مطالعه سیستم فعلی، به مشکلات زیر پی پردیم :
1. سرعت کم سیستم
2. عدم اطمینان از صحت انتقال اطلاعات در سیستم
3. نبودن هماهنگی لازم بین بخش ها و پرسنل
4. هدر کردن زمان و هزینه
جهت کاهش اصولی زمان برای مطلع شدن از وضعیت حال حاضر بیمار و ایجاد اصلاحات در روند انجام کار و سیستم نظارتی، ما نیازمند مدل جدیدی از روند سیستم کار و کنار گذاشته شدن روش سنتی و فعلی آن هستیم.
ایجاد یک سیستم اطلاعاتی جهت اطلاع لحظه به لحظه پزشکان و پرستاران از وضعیت بیماران و نظارت بر روند بیماری و مراحل درمان آن هدف اصلی ما از بررسی این مسئله است، لذا در ادامه کار با طراحی یک سیستم مکانیزه و یکپارچه و پیاده سازی آن، سعی کردیم تا حد امکان این نیازمندی ها را یرطرف نمایم.
 
مقدمه

از مهمترین نیازهای دنیای امروز،سرعت، دقت و سهولت در انجام کارهاست. در حال حاضر که جمعیت شهرها روز به روز در حال افزایش است، ایجاد روشی که باعث سهولت انجام کارها شود همیشه با استقبال فراوانی روبروست.
مطمئنا محیط وب مکانی است که براحتی می توان به آن دسترسی پیدا کرد و تعداد کاربرانی که هر روزه به اینترنت می پیوندند در حال افزایش است پس طراحی سایتهایی که نیازهای حیاتی کاربران را برطرف کند امری لازم و ضروری است.
در این پروژه سعی بر آن بوده است که تعداد مراجعات بیماران به بیمارستان کاهش پیدا کند و مکانیزه کردن سیستم پذیرش و معالجه بیمار و یکپارچه کردن آن باعث سهولت روند کار بیماران و کارمندان بیمارستان شود.
یکی از معیارهای برتری سیستم های کامپیوتری میزان user friendly بودن  آن هاست. سعی بر این بوده است که در پروسه طراحی این سیستم حتی الامکان کمترین اطلاعات از کاربر خواسته شود و تا جایی که مقدر است خود مسئولیت جمع آوری اطلاعات را بر عهده داشته باشد. در چنین شرایطی مطمئنا هم کاربران برای استفاده از سیستم با سهولت و راحتی کار روبرو هستند و هم میزان خطا تا حد قابل توجهی کاهش می یابد.
فصل یکم: معرفی و شناخت زبان‌های مورد استفاده در پیاده سازی سیستم

1-1 تاریخچه وب
تیم برنرز- لی (Tim Berners-Lee)مخترع وب گسترده جهــانی  اولین وب ســـایت خود را در آگوست سال 1991 منتشر کرد که سایت او شامل یک لینک به ایمیل او بود.
در ابتدا وب ســـایت ها بوسیله کـــدهای پایـــه HTML  نوشتـــه می شدند که بوسیله آن می-توانستند در صفحه وب، تیتر و پاراگراف ایجاد کنند و یا اینکه متنی را به صفحه دیگر لینک دهند.
 به مرور با پیشرفت وب و وب سایت ها، زبان HTML انعطاف پذیرتر و کامل تر شد و خصوصیاتی نظیر ایجاد جداول برای نشــان دادن اطلاعــات به صورت فهرست وار و نيز استفـــاده از قالب های گرافيکی به آن اضافه شــد که با ظهور CSS  و ترکیب آن با  HTMLطراحی صفحات وب دگرگون شد.
تکنولوژی یکپارچه کردن بانک اطلاعـاتی مانند برنامه نویسی تحت سرور و استانداردهای طراحی همچونCSS  باعث تغییر و کمک به پیشرفت وب شد.
 معرفی (Macromedia Flash) Adobe Flash به طراح های وب و سازنده های رسانه هـا امکـانـات جدیدی عرضه نمود تا وب سایتهای خود را با طرح های جدیدتر و قوی تر به نمایش بگذارند.

 وب سایت مجموعه ای از اطلاعات درباره موضوع و یا عنوان خاص است. طراحی یک وب سایت مشخص کننده آرایش و ساختــار صفحات وبی است که بوجود آورنده وب سایت خواهند بود. یک صفحه وب شامـــل اطلاعاتی درمورد هدف ایجــاد وب سایت می باشد. یک وب ســایت را همــانند کتابی تصور کنید کـه هر صفحه وب در حکم برگی از کتاب خواهد بود.
در زمینه طراحی وب سایت جنبه های گوناگونی باید در نظر گرفته شود که به سبب پیشرفت روز افزون اینترنت همواره براین موارد افزوده می شود. برای وب سایت های تجاری عمومی، موارد زير از جمله اصلی ترین آن ها به شمار می روند:
طراحی سایت بر طبق عنوان و محتوای مطالب می باشد.
مطالب، جوهر کلام و اطلاعات درون سایت باید مطابق با هدف سایت بوده و طیفی از عموم را نشانه رود که به دنبال اطلاعات ارائه شده در سایت هستند.
سایت بـــاید قابل فهم بوده و برقـــراری ارتبــاط با آن حتی برای مخاطبانی کـه آشنایی چندانی بـا وب ندارند، آســـان باشد. چنانچه سایت به اندازه کافی بزرگ بوده و اطلاعات زیادی را شامــل شود، بـاید اطلاعات راهنما را به گونه ای بکار برد که به سرعت در اختیار بیننده قرار گیرند.
نمای کــار باید کلی بوده و تمام صفحه را دربر گیرد تا بتواند پایـداری و ثبات را القــا کند. سبک نگارش باید زیبا و تخصصی بوده و مناسب با سلیقه مخاطبان و محتوای سایت باشد.
در نگارش متون و اطلاعاتی که مخاطب به دنبال آن ها است باید بزرگ نمایی شود تا به بیننده القا کند که این همان چیزی است که به دنبال آن بوده است.
همچنین سایت باید به سادگی در اینترنت یافت شود و درصورت امکان در بالای لیست های جستجو قرار گیرد، اگرچه همواره اینگونه نباشد لااقل در موتورهای جستجوی اصلی چنین شود.
یک وب سایت معمولا شامـل متن و تصـاویـر است. اولین صفحه یک وب سـایت صفحه خانه  و یا صفحه ایندکس  نامیده می شود. بعضی از وب سایت هـــا از صفحه ای استفـــاده می کنند کـــه معمولا صفحه خوش آمد  نامیده می شود. این صفحه ممکن است شــامــل مواردی چون پیغــــــــــام خوش آمـدگویی، انتخاب زبـــان، انتخاب ناحیه جغرافیایی و یـا اعلام عدم پذیرش مسئولیت درمــوارد خاص باشد. هر صفحه وب درون سایت وب، یک فایلHTML  است کهURL مخصوص به خود را دارد.
بعد از این که هر صفحه وب ساخته شد، این صفحات با استفاده از فهرست راهنمایی که از پیوندهای مختلف تشکیل شده است به یکدیگر متصل می شوند.
هنگامی که یک وب ســایت کامل شد برای آنکه بـرای همه برروی اینترنت قابل مشاهده باشد باید منتشر و یا ارسال (Upload) شود. این کار به کمک یک ميزبان FTP انجام می شود. هنگامی که سایت منتشرشد، مسئول سایت برای افزایش بازدیدکنندگان، از تکنیکهای گونــاگون استفاده می-کند. این کار با ثبت کردن وب سـایت در موتورهای جستجویی نظیرGoogle و Yahoo، تبادل لینک با وب ســایت های دیگر، ایجاد پیوند با وب سایتهای مشابه و غیره امکان پذیر است.
1-3 طرح وب سايت 
 طرح وب به قالب نمایشی و طراحی گرافیکی صفحات موجود در وب سایت می گویند که معرف محتوا و مطالب آن وب سـایت می باشد. طرح وب جلوه بصـری هدف وب سایت است و اولین بخش از یک صفحه وب است که ذهن مخاطب را با خود درگیر می کند.
طراح وب با در نظر گرفتن هدف سایت و مخاطبان آن و با استفـاده از المان های متناسب با رویکرد سـایت و به کمک ذهن خلاق و ذوق هنری خود در بکار بردن ابعاد و رنگها، طرحی خلق می کند که ضمن ایجـاد یکپارچگی در کلیه صفحات وب سایت، نمای تکرار شونده و خسته کننده را به مخاطب القا نکند.

1-4 صفحات پویا  صفحات ایستا  
 دنیای باستانی اینترنت شامل صفحاتی می‌شد که بر روی کامپیوتر طراح طراحی می شد و سپس بر روی سرور قرار می گرفت صفحات ایستا هر تغییر کوچک مستلزم آن بود که شخص طراح بر روی کامپیوتر خود تغییرات را ایجاد نماید و سپس صفحات جدید را بر روی سرور مجددا بار گذاری نماید که کاری پر هزینه و کسل کننده است. نرم افزارهای مختلفی برای طراحی اینگونه صفحات وجود دارد که ساده ترین آن ها Notepad ویندوز است، و در میان برنامه های پیشرفته تر می توان بهFront Page  وGoLive  اشاره کرد و زبان برنامه نویسی تمام آن ها هم مشترک است.

1-5 HTML 
زبانHTML  زبان مشترک تمام مرورگر های وب است که دنیای اینترنت را برای همه قابل فهم می‌کند و بر فرامین ساده ای استوار است که معرفی آن ها در حوصله این مقاله نیست اما کتابهای کاملا مفصلی راجع به آن نوشته شده است و هر شخصی که بخواهد در زمینه طراحی و مدیریت سایت حرفی برای گفتن داشته باشد باید با قواعد و فرامین آن آشنا باشد، یک صفحه ایستا شامل کدهای از پیش آماده شدهHTML  می باشد. از معایب دیگر سیستمهای ایستا بجز وقتگیر بودن طراحی و به روز کردن صفحات آن، کند بودن آن بر روی سیستم بازدیدکننده می باشد چرا که مستلزم آن است که تمامی کدها ابتدا بر روی رایانه بازدید کننده بارگذاری شده و بعد اجرا گردد.
اما دنیای مدرن اینترنت کم کم با صفحات ایستا خداحافظی می‌کند و دیگر تقریبا اکثر سایتها و وبلاگها از سیستمهای جدید پویا استفاده می‌کنند و اما سیستمهای پویا چگونه اند؟ یک وب سایت پویا بر روی سروری قرار گرفته است که یکی از برنامه هایASP یاphp  بر روی آن نصب باشد و برنامه نویس بجای نوشتن کد هایHTML  این کار را به برنامه ای که خود می نویسد واگذار می-نماید، او می تواند گزینه های مختلفی را در نظر بگیرد و حتی بازدید کننده را قادر سازد که صفحات را به میل خودش تغییر دهد. وقتی شما وارد یک صفحه پویا می شوید، کدهای برنامه بر روی سرویس دهنده  اجرا می شود و صفحه وب را ایجاد می نماید، در بعضی از سایتها شما قادر هستید که برای خود شناسه کاربری ایجاد نمائید و تغییراتی را بر روی صفحات ایجاد نمائید و آنرا ذخیره کنید. دفعه بعد که مجدد وارد آن سایت می‌شوید تنظیمات شما دست نخورده باقی مانده است. در این سیستم تمامی کدها بر روی سرویس دهنده اجرا می‌شود و نیازی به بارگذاری آن ها بر روی رایانه بازدید کننده وجود ندارد و به همین دلیل سرعت این صفحات به مراتب بیشتر است و به همین دلیل می توان امکانات بسیار زیادی را از طریق این صفحات در اختیار کابر نهاد.
مثلا اگر به عنوان یکی از بزدیدکنندگان سایت مهد کودک ثنا شوید می توانید در قسمت contact us متن خود را داخل ویرایشگر سایت تایپ کنید و دکمه ارسال را فشار دهید. سایت بطور خودکار صفحات را که شامل صفحه اصلی (به همراه یادداشتهای ارسالی قبلی و قالب از پیش تعیین شده) و صفحات آرشیو می شود را ایجاد می نماید و بر روی سرور قرار می دهد. البته صفحه از آن به بعد به عنوان بک صفحه ایستا در می آید و کدهای مورد نظر همان کدهایHTML  قدیمی خواهند بود.

1-6 تاريخچه ي PHP 
PHP چيست ؟
PHP سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf ايجاد شد و مخفف واژگان Personal Home Pages به حساب مي آيد. 
با گسترش قابليت ها و موارد استفاده اين زبان PHP در معناي Hypertext Preprocessor به کار گرفته شد. عبارت پيش پردازشگر  بدين معني است که PHP اطلاعات را قبل از تبديل به زبان  HTML پردازش مي کند. مطابق مطالب سايت وب رسمي PHP که در آدرس http://www.php.net قرار دارد، PHP  زبان اسکريپتي سمت سرويس دهنده  مي باشد. 
سمت سرويس دهنده بودن PHP بدين معناست که تمام پردازشهاي اين زبان بر روي سرويس دهنده  انجام مي گيرد. يک سرويس دهنده در حقيقت يک کامپيوتر مخصوص مي باشد که صفحات وب در آنجا نگهداري مي شوند و از آنجا به مرورگر وب کاربران منتقل مي شوند.
منظور از Cross-Platform بودن اين زبان اين است که بروي هر سيستم و با هر سيستم عاملي از قبيل Unix، windows NT، Macintosh، Os/2 اجرا ميشوند. توجه کنيد که منظور از سيستم عامل، سيستم عامل هايي مي باشند که بر روي سرويس دهنده نصب مي شوند. PHPنه تنها قابليت اجرا بر روي هر سيستم عاملي را دارا مي باشد بلکه براي منتقل کردن برنامه هاي آن از يک سيستم عامل به سيستم عامل ديگر احتياج بــه تغييرات اندکي خواهيد داشت و حتي در بعضي از موارد بدون احتياج به هيچ تغييري مي توانيد يک برنامه به زبان PHP را از يک سيستم عامل به سيستم عامل ديگر منتقل کنيد. 
منظور از HTML embeded بودن PHP اين است که دستورات اين زبان در بين کدهاي HTML قرار مي گيرند. بنابراين برنامه نويسي به زبان PHP کمي پيچيده تر از برنامه نويسي به زبان HTML به حساب مي آيد. 
PHP  بر خلاف زبان‌هاي برنامه نويسي  يک زبان اسکريپتي  مي باشد به عبارت ديگر دستورات PHP  بعد از رخداد يک رويداد  اجرا مي شوند. اين رويدادها مي توانند شامل ارسال يک فرم رفتن به يک URL مشخص و يا مواد ديگر باشند متداولترين زبان اسکريپتي زبان Java مي باشد که معمولا براي پاسخ به رويدادهاي کاربر در مرورگر وب بــه کار مي رود تفاوت عمده Java با PHP در اين است که Java يک تکنولوژي سمت سرويس گيرنده  مي باشد.
زبان هايي مانند Java يا PHP تفسير شونده  ناميده مي شوند. به عبــارت ديگر براي اجرا به يک مفسر مانند مرورگر وب احتياج دارند. اما زبان‌هاي برنامه نويسي مانند C يا Java بعد از ترجمه به زبان ماشين  به خودي خود قابل اجرا مي باشند.

1-7 آژاکس چیست؟

 آژاکس (AJAX ) به معنای(XML)  و جاوا اسکریپت (Java Script) غیر همزمان می‌باشد. این اندیشه که جاوا اسکریپت را همراه یا بدون XML بکار برد تا قابلیت هایی همچون هوشمندی و تعاملی  بودن با به صفحه وب افزود به روزهای نخست تولد وب  باز می‌گردد. اما اکنون آژاکس یا معادل مایکروسافتی آنAtlas ، بهترین شیوه برای آن است تا برنامه های تحت وب سمت کاربر  را با کمترین دردسر تولید کنیم.
اگر شما هم به این همه امکانات چه از نوع اوپن سورس آن و چه بسته های تجاری آماده، علاقه مند هستید در پاسخ باید بگوییم که در بعضی موارد و نه همیشه این بسته های اوپن سورس پاسخگوی شما خواهند بود.
برخی از شناخته شده ترین و خوشنام ترین بسته های نرم افزاری آجاکس همچون Backbase, JackBe: General Interface و Tibco's امکانات عالی برنامه نویسی را در کنار محیط توسعه پیشرفته در اختیار شما می نهند. ماژول های خبره برای رویدادها و دیباگر  های حرفه ای نیز، بخشی از این امکانات هستند که با کمک آن ها شما می‌توانید برنامه های کاملی را برای اجرا در محیط محدود و بسته مرور گر 
اینترنت خلق کنید.
برنامه هایی در حد و اندازه نرم افزارهای کامپایل شده تحت ویندوز (Native code) .
البته امکانات هیچ یک از مجموعه های اوپن سورس که من بررسی نمودم در قد و قواره بسته های تجاری نبودند اما این بدان معنا نیست که نکات ارزشمند و توانایی های برجسته ای در این مجموعه ها وجود نداشته باشد. 
 1-8 انتخاب از میان شش گزینه متن باز  

 شاید گذر از نیم دو جین ابزار برتر معرفی شده در دنیای آجاکس با هزاران قابلیت برجسته و چشمگیر که توسط معتبر ترین شرکتهای دنیای فن آوری اطلاعات همچون یاهو، گوگل و مایکروسافت صورت پذیرفته است کار ساده ای نباشد. 
البته اطلس مایکروسافت یک پروژه با کدهای باز (اوپن سورس) نیست و در مجوز استفاده از آن محدویتهایی لحاظ شده است اما کدهایی که توسط آن تولید می‌کنید متعلق به خودتان است و می‌توانید مطابق با میل خودتان برای آن مجوز استفاده طراحی و صادر نمایید. لذا شما قادر خواهید بود تا نرم‌افزارهای اطلس مایکروسافت را نیز با وجود چند محدودیت کاربردی تولید و استفاده نمایید. 
هر شش مجموعه ابزاری را که من مورد بررسی قرار دادم، شماری از معمول ترین و پرکاربردترین اجزای مربوط به رابط کاربر  و سرویسهای پس زمینه ای آن را به خوبی ارایه می‌کنند تا شخص برنامه نویس وب، بتواند به سادگی هر چه تمام، نرم افزارهای مبتنی بر چارچوب  آژاکس را ایجاد نماید. 
این برای برنامه نویس ها بسیار جالب و خوشایند است که بتواند برنامه هایی را توسعه دهد که تنها نیاز به افزودن یک بخش کوچک یا بروزرسانی یک صفحه را دارند و نه کل پروژه.

برچسبها:

مشاهده سایر گزارش های کارآموزی>>>>>
HyperLink

اطلاعات تماس

  • آدرس:اصفهان-خیابان ام کلثوم غربی - بعد خیابان تخم چی - بیست متر بعد از پیتزا ننه شب - کوچه تعمیر گاه سمار زغالی - پلاک 354 - درب مشکی - طبقه هفتم
  • آدرس ایمیل:najafzade@gmail.com
  • وب سایت:http://www.a00b.com/
  • تلفن ثابت:(+98)9131253620
  • تلفن همراه:09131253620