طراحي وب سايت
دانلود سایت يك شركت توليد تجهيزات آزمايشگاهي
طراحی وبسایت و برنامه نویسی فوری 09131253620
فهرست مطالب
عنوان مطالب صفحه
پيشگفتار
چكيده
مقدمه
فصل 1
1) مروري بر اينترنت وب
2) اجزاي تشكيل دهنده اينترنت
3) Applicatio server
3-1- شبكه تار عنكبوتي جهاني- وب
3-2- شماي فيزيكي اينترنت
3-3- زبان علامتگذاري ابرمتن HTML
3-4- كاوشگرها
3-5- پروتكلهاي اينترنت
3-6- آدرسهاي اينترنت
3-7- وب ديناميك
فصل 2
1- HTML چيست؟
2- محتواي فايل HTML
3- ساختار يك فايل HTML
3-1- برچسب HTML
3-2- پاراگرافها (Paragraphs)
3-3- ليستها (Lists)
3-4- توضيحات (Comments)
3-5- پيوندها (LINKS)
4- اتصال به مستندات روي وب
4-1- اتصال به مكانهاي خاص در داخل مستندات
5- تشريح بيشتر يك URL
5-1- انواع URL
6- فرمت بندي متن با HTML
6-1- استيل منطقي
6-2- استيل فيزيكي
6-3- تنظيم متن
6-4- فونت و اندازه فونت
5-6- استفاده از تصاوير، رنگها و زمينه
6-5-1- تصاوير در وب
6-5-2- تصاوير داخلي در HTML
6-6- تنظيم متن و تصوير
6-6-1- تنظيم فضاي اطراف تصوير
6-6-2- استفاده از تصاوير خارجي
6-6-3- ايجاد جايگزين براي تصاوير
6-6-4- تغيير ابعاد و مقياس تصوير
6-6-5- كادر تصوير Image Border
6-6-6- پيش نمايش تصوير
6-6-7- استفاده از رنگ
6-6-8- زمينههاي تصويري
6-7- نگاشت تصوير (Image Maps)
6-7-1- مشخصه USEMP
6-8- فرمها
6-8-1- اجزاي فرم در مرورگر و سرويس دهنده
7- مختصري در مورد نرم افزار فرانت پيج (Pront page)
فصل سوم
1- نكات تجربي براي ارتقاء كيفيت طراحي وب سايت
2- كدهاي HTML صفحات سايت
ضميمه
Source cod
منابع مورد استفاده
امروزه اغلب شركتها و موسسات و حتي اشخاص حقيقي جهت معرفي خود در اينترنت اقدام به راهاندازي وب سايت اختصاصي ميكنند. در اين پروژه، وب سايت شركت توليدي، خدماتي نويدان طب طراحي گرديده است. اين وب سايت به دو زمان فارسي و انگليسي جهت استفادة كاربران فارسي زبان و يا ساير علاقمندان آماده شده به معرفي اين شركت ميپردازد. طراحي صفحات به صورت استائيك بوده كه در صورت علاقمندي مديران شركت صفحات پويا به آن افزوده خواهد شد.
مقدمه
در گذشتهاي نه چندان دور شركتها و مؤسسات تجاري، فرهنگي، … و يا اشخاص حقيقي جهت معرفي خود از كاتالوگها يا كتابچههايي استفاده ميكردند كه با فواصل زماني نسبتاً طولاني، معمولاً يك ساله، با تغييرات جديد چاپ ميشدند. ساير اشخاص يا مؤسسات براي برقراري ارتباط با شخص يا مؤسسه مورد نظر از طريق آدرس پستي يا شماره تلفن يا فاكس ذكر شده در كتابچه اقدام مينمودند.
با گسترش شبكه جهاني اينترنت اغلب موسسات با ايجاد وب سايت اختصاصي و با استفاده از امكانات اينترنت به معرفي خود و برقراري ارتباط پرداختند.
برخي از برتريهاي وب سايت اختصاصي در مقايسه با روش قديمي را ميتوان به صورت زير خلاصه نمود:
1) دسترسي آسان و امكان جستجو:
در صورتي كه وب سايت مورد نظر در موتورهاي جستجو در اينترنت ثبت شده باشد، هر كاربر اينترنت ميتواند به آساني با استفاده از كلمات كليدي به آدرس اينترنتي مربوطه دسترسي پيدا كند. كلمات كليدي معمولاً به نام يا نوع فعاليت هر موسسه يا شخص و يا آدرس جغرافيايي آن مربوط است.
2) به روز بودن اطلاعات:
در حاليكه وارد كردن تغييرات در متن كتابچه ها يا كاتالوگها معمولاً در دورههاي يكساله انجام گرفته است، انجام اين كار ميتواند در فواصل زماني بسيار كوتاه حتي در چند دقيقه از طريق مدير وب سايت صورت بگيرد.
3) ارتباط سريع و آسان و كم هزينه:
هر كاربر اينترنت ميتواند به آساني از طريق پست الكتريكي با موسسه مورد نظر ارتباط برقرار كند و حتي اين امكان وجود دارد كه ارتباط حدودي و تصويري بين دو طرف برقرار شود كه بويژه در فواصل دور از نظر هزينه در مقايسه با روشهاي قبلي مانند پست يا تلفن، بسيار سريعتر و ارزانتر بوده و ارتباط كاملتري برقرار ميگردد.
4) پردازش اطلاعات:
اين امكان وجود دارد كه اطلاعات مربوط به هر مشتري به طور آن لاين (Online) دريافت گرديده و به طور خودكار در سرور پردازش شده و نتيجة آن سريعاً در اختيار مشتري قرار داده شود.
اينكه يك وب سايت تا چه اندازه بتواند مفيد واقع شود به عوامل مختلفي بستگي دارد، از جمله:
- كيفيت طراحي وب سايت
- كارآيي سرويس دهنده (Server) اي كه صفحات وب و فايلهاي مربوطه روي آن قرار داده ميشود.
- پهناي باند سرويس دهنده
- سرعت و كيفيت ارتباط اينترنتي كاربر
در اين ميان ، كيفيت طراحي و مديريت سايت از اهميت خاصي برخوردار است. مديريت سايت معمولاً بر عهده يك نفر يا يك گروه با عنوان Web master قرار دارد. مدير سايت ممكن است جهت آمادهسازي بخشهاي مختلف سايت، مانند طراحيهاي گرافيكي ، از متخصصان ديگر كمك بگيرد اما در مورد سايتهاي كوچك معمولاً يكنفر مسئوليت طراحي و مديريت سايت را بعهده ميگيرد. طراحي سايت تنها يك كار تكنيكي نيست بلكه در نظر گرفتن زيبايي و جذابيت سايت بسيار مهم است بطوريكه يك سايت كه از نظر تكنيكي بسيار قوي باشد، شايد بدليل ضعف در برقراري ارتباط رواني مناسب با كاربر، در جذب او ناتوان باشد.
هدف اين پروژه طراحي وب سايت شركت نويدان طب بوده است. اين شركت توليد كنندة لوازم و تجهيزات آزمايشگاهي است؛ بنابراين اغلب كساني كه به اين سايت مراجعه ميكنند مسئولين آزمايشگاه در دانشگاهها يا مدارس، آزمايشگاههاي تشخيص طبي و يا متخصصين شيمي ميباشند. اين افراد مايل هستند كه به آساني از نوع توليدات و خدمات شركت و بويژه هزينة آن آگاه شوند. گروه ديگر از كساني كه ممكن است به اين سايت مراجعه كنند ممكن است توليدكنندگان يا مصرفكنندگان از كشورهاي خارجي باشند؛ بنابراين كلية اطلاعات سايت بايد علاوه بر زبان فارسي به زبان انگليسي نيز طراحي و قابل دسترس باشد. اين سايت بگونهاي طراحي شده كه كاربر بتواند از همان صفحه اول سايت انگليسي يا فارسي را انتخاب كند.
در فصل دوم اين پاياننامه، تاريخچة اينترنت و سرويسهاي آن معرفي شده است و در فصل سوم كدهاي HTML بكار رفته در طراحي صفحات مخلتف سايت و نيز نسخة چاپي سايت ارائه ميگردد.
فصل اول
1- مروري بر اينترنت و وب:
ريشههاي اينترنت به پروژهاي به نام آرپانت كه توسط آژانس پروژههاي تحقيقاتي پيشرفته وزارت دفاع ايالات متحده حمايت ميشد، باز ميگردد.
وزارت دفاع ميخواست شبكهاي بسازد كه خودش را تحت شرايط سخت و ناسازگار نگهداري كند. (شبكه دو يا چند كامپيوتر است كه به يكديگر متصل ميشوند و با يك زبان صحبت ميكنند، ايده اصلي، ساختن شبكهاي بود كه قادر باشد اطلاعات نظامي و دولتي را منتقل كند. پروژه در سال 1968 آغاز شد و سالها ادامه داشت و بعد از اين كه به طور رسمي اعلام شد كه كامل شده است، با موفقيت متوقف شد. از آن موقع تكنولوژي متصل ساختن مطمئن و اقتصادي كامپيوترها توسعه يافته است و امروز روح آرپانت ستون فقرات اينترنت را شكل ميدهد.
در ابتدا، هدف محققين آرپانت ساخت يك شبكه بزرگ براي متصل ساختن كامپيوتر در مسافتهاي طولاني بود اما در اواسط دهه 1970 روشن شد كه هيچ شبكه منفردي قادر به تأمين نيازهاي همه افراد نيست. محققين ديدند كه توسعه تكنولوژي كه بتوانند انواع مختلفي از شبكهها را در سيستمي بزرگ و منفرد متصل سازد. بسيار مفيدتر ميباشد. اين ديد باعث مطرح شدن مفهوم ميان شبكه يا اينترنت شد.
بنابراين اينترنت امروزي واقعاً شبكه كامپيوتري بزرگ و منفردي نمي باشد. اينترنت عملاً مجموعهاي از دهها هزار شبكه گسترده در سطح جهان است.
پس ميتوان گفت كه اينترنت مجموعهاي از شبكههاست كه خود اين شبكهها به هم متصل ميباشند. شبكهها با يكديگر از طريق پروتكلي به نام TCP/IP ارتباط برقرار ميكنند. كه اين خود يكي از وجوه مشترك بين اينترنت ميباشد.
ويژگي اصلي و رمز موفقيت اينترنت اين است كه هر نوع كامپيوتري صرفنظر از مختصات سختافزاري و سيستم عامل، با رعايت يك مجموعه استاندارد ميتواند با كامپيوترهاي ديگري كه آن استانداردها را رعايت ميكنند ارتباط برقرار سازد.
2- اجزاي تشكيل دهنده INTERNET:
WEB CLIENT
يك PC است كه روي آن يك BROWSER اجرا ميشود كه ميتواند HTML گرافيك را نمايش دهد. BROWSER درخواستهاي خود را به WEB SERVER ارسال مي كند و آن فايل پردازش شده را برميگرداند.
WEB SERVER
در اصل يك FILE SERVER است كه درخواستها را پاسخ ميدهد و فايل مورد نظر آنها را ارسال ميكند. WEB SERVER ها علاوه بر پاسخ به درخواستها توان پردازش اطلاعات را نيز دارد.
DATABASE SERVER
عملكرد اين سرورها همانند عملكرد آنها در سيستمهاي C/S معمولي است.
3) APPLICATION SERVER
اين سرورها يك لايه مياني بين DB SERVER و WEB SERVER هستند. وظيفه اين سرورها متعادل نمودن بار روي DB SERVER است.
برخي از رايجترين و معروفترين سرويسهاي كاربردي اينترنت عبارتند از:
1) پست الكترونيكي
2) پروتكل انتقال فايل (FTP)
3) (WW) WORLD WIDE WEB
4)Newsgroup
5)Telnet (Remote Connection)
6)Chat
3-1- شبكه تارعنكبوتي جهاني – وب
وب مدتها پس از اينترنت پا به عرصه وجود گذاشت. كاربرد اوليه اينترنت براي تبادل اطلاعات و پست الكترونيكي بود. وب در سالهاي 1989 الي 1991 توسط دانشمندي بنام تيم برنزلي در سوئيس متولد شد. انگيزه ايجاد اين استاندارد اين بود كه اطلاعاتي كه افراد نياز دارند در سندها و فايلهايي در كامپيوترهاي مختلف ذخيره شده است.
تقريباً در تمام اين اسناد ارجاعاتي به سندهاي ديگر وجود دارد؛ در آن سندها هم ارجاعاتي به فايلهاي ديگر و الي آخر….
3-2- شماي فيزيكي اينترنت
اينترنت شبكهاي است كه كامپيوترهاي بهم پيوسته؛ اينترنت يك چيز مستقل نيست كه ديگران كامپيوترهيشان را به آن متصل كنند. بلكه اينترنت خود حاصل بهم پيوستن اين كامپيوترهاست. در واقع وقتي به كامپيوترهاي يك ارائه كننده خدمات اينترنت
(Service Provider ISP Internet) متصل ميشود، كامپيوتر شما هم جزئي از اينترنت ميشود.
لازم است كه در مورد اينترانت (Interanet) نيز توضيحاتي داده شود. اينترانت از نظر تكنولوژي و پروتكلهاي مورد استفاده شبيه اينترنت است. فرق اينترانت با اينترنت در اين استكه اينترانت از ساير نقاط ايزوله است و در واقع يك شبكه محلي (LAN) محسوب ميشود. البته اين شبكه محلي ميتواند به اينترنت دسترسي داشته باشد. معمولاً اتصال بين شبكه اينترنت و اينترانت از طريق يك فايروال ( -firewall كامپيوتري با يك نرم افزار خاص براي جلوگيري از ارتباطات غيرمجاز بين اينترانت و اينترنت) صورت ميگيرد.
3-3-زبان علامت گذاري ابرمتن (HTML)
HTML زبان وب است. كه با وجود مفصل بودن بسيار ساده است. متني كه در فايل HTMLاي وجود دارد را ميتوان به 2 مقوله كلي تقسيم كرد.
مضمون (يا محوي) عبارتست از چيزي كه كاربران ميبينند و ميخوانند.
برچسب عبارتست از كدهاي خاصي كه براي فرمت كردن محتويات صفحه وب، تعريف ابرلينكها، نمايش تصاوير و كارهايي از اين قبيل، بكار ميروند.
تشخيص محتويات يك فايل HTML از برچسبهاي آن بسيار ساده است چون برچسبها هميشه بين <….> محصورند. هر چيزي كه بين <> باشد برچسب است و ساير چيزها محتويات فايل HTML است. اكثر برچسبهاي HTML به صورت زوج هستند. نيمه اول برچسب، چيزي را فعال و نيمه دوم، آن را غيرفعال ميكند. نيمه اول و دوم برچسب كاملاً به هم شبيهند با اين تفاوت كه نيمه دوم فقط يك / اضافه دارد.
به عنوان مثال:
The next<B> annual meeting<B>will be in chicago.
متن فوق به صورت زير ديده خواهد شد:
The next annual meeting will be in chicago.
چرا كه بر چسب <B> باعث ضخيمتر شدن متن ميشود.
علاوه بر برچسبهاي متن برچسبهايي هم براي نمايش تصاوير وجود دارد كه در خارج از فايل HTML ذخيره ميشوند و با استفاده از برچسب IMG به HTML لينك خواهند شد.
موضوع مهمي كه نبايد فراموش شود موضوع برچسب تعريف ابرلينك باشد. چرا كه مهمترين دليل اختراع استاندارد HTML همان ابرلينكهاست. برچسب تعريف لينك به صورت زيراست:
<a href= “destination”>Link text</a>
Destination جايي است كه اين لينك به آن اشاره ميكند و ميتواند در يك سند ديگر يا در همان سند باشد. اگر لينك به سندي ديگر اشاره كند بايد از URL استفاده كنيم. در ادامه در جاي لازم به ديگر برچسبهاي HTML ميپردازيم.
3-4- كاوشگرها
بهتر است به دور از هر توضيح اضافهاي وظايف آنها را بگوييم: يكي از اصليترين وظايف كاوشگرها خواندن فايلهاي HTML و نمايش محتويات آنها است.
از ديگر وظايف آنها فعال كردن لينكهاست به بياني ديگر اين Browser است كه سند اشاره شد را بار كرده و نمايش ميدهد.
برخي از آنها قادرند انيميشن سازي كنند، اپلتهاي وب را اجرا كنند و تمهيدات امنيتي ويژهاي را اعمال كنند.
3-5- پروتكلهاي اينترنت
به طور كلي پروتكل (Protoclo) قرارداديست براي انجام يك كار. در اين مرحله به بعضي از پروتكلهاي مهم در مورد اينترنت اشاره ميكنيم.
TCP/IP
Tcp/ip ، كه مخفف پروتكل كنترل انتقال/ پروتكل اينترنت است، يكي از پروتكلهاي معروف اينترنت است. اين پروتكل تركيبي است از دو پروتكل مستقل كه به دليل ارتباط تنگاتنگ آنها در ايجاد يك ستون فقرات براي اينترنت معمولاً يك جا مورد استفاده قرار ميگيرند. پروتكل IP مسئول مكانيزم آدرس دهي و قطعه قطعه كردن دادههاست و TCP وسيله اي است براي اطيمنان از رسيدن دادهها به مقصد و مكانزيم تصحيح خطا.
اين دو پروتكل با هم وسيلهاي قابل اطمينان و دقيق براي تبادل اطلاعات بين دو كامپيوتر فراهم ميآورند.
HTTP
پروتكل انتقال ابرمتن وب است. چرا كه پروتكل انتقال اسنا HTML روي اينترنت است. نكته در اينجاست كه پروتكل HTTP در واقع بعنوان لايهاي روي TCP/IP عمل ميكند. پروتكل HTTP يك پروتكل بدون حالت؛ يعني اينكه در حين يك انتقال HTTP هيچ تماس مستقيمي بين كامپيوتر ميزبان و مشتري وجود ندارد. HTTP يك برهم كنش تقاضا/ پاسخ است.
كامپيوتر به كمك پروتكل HTTP تقاضاي ارسال صفحه انتخاب شده را به آدرس مشخص ميفرستد. كامپيوتر مقصد پس از بازيابي آن فايل از روي هارديسك خود آن را به كامپيوتر ما ميفرستد تا كاوشگر آن صفحه وب را نمايش دهد. براي هر لينك اين فرايند تكرار خواهد شد، اما آنچه براي كاربر اهميت دارد اينست كه لازم نيست او نگران محل اسناد و صفحات و چگونگي انتقال آن باشد.
FTP
پروتكل انتقال فايل (File Transfer Protocol) كاري فراتر از نامش انجام ميدهد. انتقال فايل بين كامپيوترهاي متصل به اينترنت برعهده اين پروتكل است، ضمن اينكه خدمات زير را نيز انجام مي دهد:
1- تهيه ليستي از فايلهاي موجود در كامپيوتر ميزبان
2- حذف، تغييرنام و جابجا كردن فايلها در كامپيوتر ميزبان
3- جستجوي دايركتوريهاي كامپيوتر ميزبان
4- ايجاد يا حذف دايركتوري روي كامپيوتر ميزبان
علاوه بر پروتكلهاي فوق، كه مهمترين پروتكلها ميباشند، مختصرا چند پروتكل ديگر را ذكر ميكنيم.
Usenet
اين پروتكل براي ارسال پيام به گروههاي خبري مورد استفاده قرار ميگيرد.در اين پروتكل مخاطب پيام نه يك گيرنده خاص بلكه يگ گروه خبري (news group) است.
Telnet
اين پروتكل براي ورود به كامپيوترهاي ديگر و كار با آنهاست.
Gopher
اين پروتكل شبيه WWW است ولي با محبوبيت وب ديگر كمتر از آن استفاده ميشود. با استفاده از اين پروتكل، كامپيوتر مشتري ميتواند از اطلاعات درون يك ميزبان Gopher استفاده كند. تفاوت Gopher و وب در نحوه طبقهبندي اطلاعات آنهاست. به مجموعه اطلاعاتي كه از طريق اين پروتكل قابل دستيابي است، فضاي گوفر (Gopherspace) گفته ميشود.
Archie
اين پروتكل وسيلهاي است براي يافتن فايلها روي يك ميزبان FTP و بويژه براي يافتن كپي فايلها بسيار مناسب. هر ميزبان Archie، توسط ارتباط بينام با ميزبانهاي FTP، همواره پايگاه داده خود را به روز نگه ميدارد.
Chat و Talk
سرويس Talk اجازه ميدهد تا به صورت زنده با ساير افراد متصل به اينترنت ارتباط برقرار كنيم. هر چه كه بنويسيم تقريباً بلافاصله در كامپيوتر طرف مقابل ديده ميشود و برعكس. با پيشرفتهاي سختافزاري جديد، اكنون امكان گفت و شود واقعي هم وجود دارد. انواع مختلفي از اين سرويس عبارتند از: مكالمه خصوصي، ملاقات گروهي محدود و ملاقاتهاي عمومي.
سرويس Chat، يا در واقع (Internet Relay Chat)IRC، يكي از تسهيلات اينترنت است كه همه افراد ميتوانند بدون محدوديت زماني از آن استفاده كنند. اين سرويس چندين كانال همزمان دارد كه هر كدام ميتواند براي موضوعي خاص مورد استفاده قرار بگيرد. هر كس ميتواند به يكي از اين كانالها وصل شود يا كانال خاص خود را ايجاد كند.
3-6- آدرسهاي اينترنت
وقتي كه چند كامپيوتر در يك شبكه، يا اينترنت، گرد ميآيند هر كدام بايد هويتي قابل ارجاع داشته باشند. كامپيوترهاي متصل به اينترنت هم براي خود آدرس مشخص دارند.
آدرسهاي IP
هر كامپيوتر متصل به اينترنت يك آدرس (IP Address)IP دارد. هر آدرس IP چهار بخش دارد و هر بخش ميتواند عددي بين 0 تا 255 بگيرد. مثل:
125.04.35.223
هر آدرس IP يك مكان و كامپيوتر را مشخص ميكند و اين آدرس رسيدن پيام به گيرنده آن را تضمين ميكند.
آدرسهاي IP وظيفه خود را به خوبي انجام ميدهند ولي دو محدويت هم دارند. اول اينكه، آنها عدد هستند و بخاطر سپاري آنها بسيار مشكل است و نميتوان ارتباطي بين يك آدرس IP و صاحب آن برقرار كرد. مهمتر اينكه ، اين آدرسها قابل انتقال نيستند. وقتي كامپيوتري از يك نقطه به نقطهاي ديگر منتقل ميشود نميتواند آدرس خود را همراهش ببرد. مشكلات فوق با سطح دوم آدرسهاي اينترنت، نام ناحيه، برطرف شده است.