پروژه کارآفرینی مطالعات طرح امکان سنجی مقدماتی تولید شیشه های دو جداره و کاربرد آن


مشاهده سایر پروژه های کارآفرینی>>>>>

پروژه کارآفرینی مطالعات طرح امکان سنجی مقدماتی تولید شیشه های دو جداره و کاربرد آن

HyperLink
قیمت: یک فاتحه برای رفتگانم
گروه: پروژه های کارآفرینی

تعداد صفحه: 106

مطالعات امكان سنجي، مطالعات كارشناسي است كه قبل از اجراي طرح هاي سرمايه گذاري اقتصادي انجام مي گيرد. در اين مطالعات از نگاه بازار، فني و مالي و اقتصادي طرح مورد بررسي و آناليز قرار گرفته و نتايج حاصل از آن بعنوان مينايي براي تصميم گيري سرمايه گذاران مورد استفاده قرار مي گيرد. 

گزارش حاضر مطالعات طرح امكان سنجي مقدماتي توليد شيشه هاي دو جداره مي باشد. اين نوع شيشه از دو لايه ساده و گاهي رنگي كه به موازات يكديگر قرار گرفته اند و لبه ها يا درزهاي آن ها هوابندي شده است و فضاي بين آنها با مواد خشك كننده اي مانند سيلسيكاژل پر و يا در بعضي از موارد بين دو لايه خلاء ايجاد مي شود. اين نوع شيشه كه عايق گرما، سرما و صداست در بسياري از ساختمان ها مانند فرودگاه ها، هتل ها و بيمارستان ها به كار مي رود سيستم شيشه دو جداره از دو يا چند لايه شيشه كه به طور موازي در فواصل مساوي از يكديگر قرار گرفته اند و توسط فاصل در دور تا دور آن از هم جدا شده اند. فضاي بين دو شيشه هوا با گازهاي خاصث بدون رطوبت (آرگون) با فشاري تقريباً مساوي فشار هواي بيرون وجود دارد. در شيشه هاي دو جداره غالباً از اسپسرهاي آلومينيومي استفاده مي شود كه درون اسپيسر را با ماده رطوبت گير پر مي كنند كه اين ماده سبب جذب رطوبت هواي ما بين دو شيشه مي گردد و توسط مواد درزگير مناسب كاملاً‌ْ آببندي شده است و در داخل فاصل هاي استاندارد از مواد جذب رطوبت استفاده مي گردد. 
در صورت استفاده از شيشه هاي دو جداره و پنجره هاي عايق مي توان در ازاي هر متر مربع شيشه دو جداره به ميزان 40 متر مكعب گاز در سال صرفه جويي نمود. علاوه بر كاهش مصرف انرژي و سر و صدا، محيط زيست پاكيزه تري تأمين مي نمايد زيرا نياز به مصرف انرژي حرارتي و برق مصرفي كمتر، كاهش سوخت و بالطبع كاهش انتشار گازهاي آلاينده را به مقدار بسيار زياد سبب مي گردد. 


 
معرفی رشته سرامیک: 
اگر در ابتدای معرفی این رشته بشنوید که یکی از کار بردهای سرامیک ، صنعت برق ، الکترونیک ، لوازم خانگی است تعجب کنید
صنعت سرامیک به لحاظ تنوع ، تولید ، خانواده ی گسترده و بی انتهایی داشته و از ویژگی ها و پیچیدگی های خاصی بر خوردار است . 
در صنعت برق ، الکترونیک ، لوازم ساختمانی و با توجه به مطرح بودن صرفه جویی اقتصادی و کاهش هزینه های تولید بسیار حائز اهمیت است
نیاز هنر جویان به فراگیری محاسبات فنی ، مواد اولیه سرامیکی و آماده سازی آن ، تکنولوژی عمومی سرامیک ، شیمی تخصصی سرامیک ، شکل دادن و پخت مواد سرامیکی ، ماشین الات سرامیکی ، محاسبه و طراحی ساخت محصولات سرامیکی آشنا میشوید  
زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از : 
اپراتور کوره پخت سرامیک 
اپراتور ماشین آلات سرامیک 
شکل دهنده قطعات در حالت خام 
طراحی و محاسبات در سرامیک 
راه اندازی کارگاه های پخت سرامیک 
کنترل کننده قطعات تولیدی سرامیکی 
آزمایشگاه شیمی تخصصی سرامیک 
کارگاه های تولید قطعات ساده سرامیکی 
آماده کننده مواد اولیه برای دوغاب ریزی و پرس کاری 
آزمایشگاه مواد اولیه سرامیک در کارگاه ها و کارخانجات 
و .... 
 
40 کسب در زمینه رشته سرامیک 
1- کاشی و سرامیک 
2- کاشی کف 
3- کاشی دیوار 
4- ساخت کوره 
5- آجر چینی کوره 
6- مشعل چینی کوره 
7- تعمیر دیواره های کوره 
8- واگن سازی 
9- کارخانه گچ 
10- کارخانه آهک پزی 
11- کارخانه سیمان 
12- ظروف سرامیکی 
13- چینی نشکن 
14- شیشه های دوجداره 
15- پنجره PVC 
16- سفال گری 
17- نقش برجسته روی سفال  
18- کتیبه سازی 
19- کاشی رنگی مساجد 
20- کارخانه لعاب سازی 
21- کارخانه فریت 
22- شیشه های تزئینی 
23- خاک های سرامیکی 
24- کارخانه خردایش مواد اولیه 
25- آجر نسوز 
26- چینی بهداشتی 
27- چینی مظروف 
28- کشف معدن 
29- شیشه عینک سازی 
30- بیوسرامیک 
31- نانوسرامیک 
32- میکروسرامیک 
33- استخوان های مصنوعی 
34- مقره سازی 
35- سنگ تراشی 
36- کارخانه پودر سنگ 
37- آجر پزی 
38-اپراتور کوره پخت سرامیک 
39-اپراتور ماشین آلات سرامیک 
40- شکل دهنده قطعات در حالت خام 

 
اسکمپر (Scamper) : 
Substitution(جایگزینی) : می توان با جایگزین کردن دستگاه های جدید و شیوه مدرنتیته تولید شیشه های دو جداره با استاندارد و مطابق با کشورهای سازنده گامی در راه تولید بهتر برداشت. 
Combine(ترکیب): با ترکیب عناصر بهتر در مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان می توان موثر بود. 
Adapt   (سازگار کردن): امروزه تولید شیشه های دو جداره با گاز آرگون و گازهای خنثی می تواند در تولید بهتر شیشه های دو جداره نقش داشته باشد. 
Magnify(بزرگ سازی): با بزرگ سازی شیشه ها و افزایش ضخامت شیشه ها و قرار دادن بیشتر گازهای خنثی در میان شیشه ها در تولیدات بهتر این شیشه ها می توان موثر بود. 
Put to Other Use(کاربردهای دیگر): از کاربردهای دیگر شیشه های دو جداره در ساختمانهای بیمارستانها، تأسیسات هسته ای و تأسیسات نظامی می تواند باشد. 
Ellimination(حذف کردن) : با حذف برخی از عناصر زیاد در تولید شیشه دو جداره می توان در قیمت تمام شده شیشه نقش داشت.  
Reverse(معکوس سازی): با استفاده از مهندس معکوس و طراحی شیشه های دو جداره با روش های مدرن وطرح های معکوس گام در جهت تولید بهتر برداشت. 


فصل اول: 
معرفی
 
1-1- مالکیت: 
مالکیت این شرکت به عهده خود شخص اینجانب سید فاضل عابدیه می باشد. 
2-1- سرمایه این طرح: 
اين طرح در زميني به مساحت 2000 متر مربع در شهرك صنعتي ميبد 2 واقع در كيلومتر 5 جاده ميبد به ندوشن قابل احداث است سرمايه كل اين طرح بالغ بر  20428988000 ريال بوده كه از اين ميان سرمايه ثابت 7380444000ريال و سرمايه در گردش 13048544000 ريال خواهد بود. ما قادر به توليد سالانه 400000 متر مربع شیشه دوجداره پس از 5 سال تولید مقدماتی خواهیم بود. 
76830000000 هزینه مواد اولیه وبسته بندی
1377600000 هزینه حقوق ودستمزد
7218000 هزینه انرژی(آب- برق- سوخت)
206430000 هزینه تعمیرونگهداری
39243110500 هزینه پیش بینی نشده تولید
78486210 هزینه اداری وفروش
14760888 هزینه بیمه کارخانه

 
3-1- مکان اجرای پروژه : 
اين طرح در زميني به مساحت 2000 متر مربع در شهرك صنعتي ميبد 2 واقع در كيلومتر 5 جاده ميبد به ندوشن قابل احداث است.  
شهرک صنعتی میبد 2 دارای امکانات آب و برق و تلفن بوده و شهرکی تازه احداث می باشد. هر متر مربع زمین این شهرک به منظور بهره برداری 100000 ریال می باشد. 
4-1- معرفی محصول :
محصولات توليدي اين شركت شيشه هاي دو جداره بوده كه كد آيسيك آن 26101136 مي باشد. اين نوع شيشه از دو لايه ساده و گاهي رنگي كه به موازات يكديگر قرار گرفته اند و لبه ها يا درزهاي آن ها هوابندي شده است و فضاي بين آنها با مواد خشك كننده اي مانند سيلسيكاژل پر و يا در بعضي از موارد بين دو لايه خلاء ايجاد مي شود. اين نوع شيشه كه عايق گرما، سرما و صداست در بسياري از ساختمان ها مانند فرودگاه ها، هتل ها و بيمارستان ها به كار مي رود سيستم شيشه دو جداره از دو يا چند لايه شيشه كه به طور موازي در فواصل مساوي از يكديگر قرار گرفته اند و توسط فاصل در دور تا دور آن از هم جدا شده اند. فضاي بين دو شيشه هوا با گازهاي خاصث بدون رطوبت (آرگون) با فشاري تقريباً مساوي فشار هواي بيرون وجود دارد. در شيشه هاي دو جداره غالباً از اسپسرهاي آلومينيومي استفاده مي شود كه درون اسپيسر را با ماده رطوبت گير پر مي كنند كه اين ماده سبب جذب رطوبت هواي ما بين دو شيشه مي گردد و توسط مواد درزگير مناسب كاملاً‌ْ آببندي شده است و در داخل فاصل هاي استاندارد از مواد جذب رطوبت استفاده مي گردد. 
در صورت استفاده از شيشه هاي دو جداره و پنجره هاي عايق مي توان در ازاي هر متر مربع شيشه دو جداره به ميزان 40 متر مكعب گاز در سال صرفه جويي نمود. علاوه بر كاهش مصرف انرژي و سر و صدا، محيط زيست پاكيزه تري تأمين مي نمايد زيرا نياز به مصرف انرژي حرارتي و برق مصرفي كمتر، كاهش سوخت و بالطبع كاهش انتشار گازهاي آلاينده را به مقدار بسيار زياد سبب مي گردد. 
5-1- شروع به کار: 
به منظور اخذ مجوز تأسیس کارخانه های صنعتی باید مراحل زیر را طی نمود. 
اخذ جواز تاسيس واحد توليدي، طراحي و مونتاژ:
•  پس از طي مراحل مطالعاتي و انتخاب طرح، مراجعه به سازمان صنايع و معادن استان و اخذ فرم جواز تاسيس 
•  با آگاهي از مقررات ’’ صنعتي، زيست محيطي، كار و امور اجتماعي و در صورت لزوم وابسته به موضوع فعاليت طرح، نظارت بر مواد غذائي ، داروئي و بهداشتي، شبكه دامپزشكي ‘‘ ، فرم جواز تاسيس تكميل و منضم به تصوير شناسنامه و يامدارك ثبت شركت به سازمان صنايع و معادن استان ارائه ميشود.
•  اخذ جواز تاسيس از سازمان صنايع و معادن 
مراحل صدور پروانه بهره برداري: 
پرسشنامه پروانه بهره برداري توسط متقاضي از سازمان صنايع ومعادن ذيربط اخذ و پس از تكميل به آن سازمان ارائه ميگردد تا مورد بررسي و از نظر تكميل بودن اطلاعات مورد تائيد قرار گيرد. 
•  ظرفيت سنجي براي تعيين حداكثر ظرفيت توليد براساس ماشين آلات منصوبه توسط كارشناس ذيربط براي سه شيفت كاري يعني چهار هزار و پانصد ساعت مفيد با راندمان 100 درصد براي كليه صنايع در سال محاسبه ميگردد. در مواردي كه با توجه به ماهيت صنعت نياز به محاسبه تمام اوقات سال به عنوان روزهــاي كــاري ميباشد. (نظير كارخانه سيمان يا شيشه) اين ميزان به شش هزار و پانصد ساعت مفيد با راندمان 100 درصد افزايش مي يابد. 
•  درمورد واحدهايي كه داراي چند خط توليد جداگانه هستند در صورتي كه تنها يك يا چند خط از كل خطوط توليد آماده بهره برداري باشد صدور پروانه بهره برداري براي آن خطوط بلامانع است. 
•  صدور پروانه بهره برداري الزاما با توجه به قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا مصوب 3/2/74 منوط به موافقت سازمان حفاظت محيط زيست است و براي صنايع غذائي و بهداشتي ودارويي با توجه به قانون مواد خوردني آشاميدني و آرايشي و بهداشتي مصوب 28/4/46 منوط به استعلام و اخذ موافقت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و براي صنايع دارويي و غذايي دام و طيور با هماهنگي سازمان دامپزشكي كشور يا واحدهاي استاني آنها نيز خواهد بود. 
•  هزينه صدور پروانه بهره بــرداري بــر اساس تصويــب نامه 18154 مورخ 3/4/1364هيات وزيران به حساب شماره 310 خزانه واريز ميگردد. 
•  پروانه بهره برداري بر اساس اطلاعات جمع آوري شده مورد نياز در برگه رنگي مخصوص به همراه نامه ارسال پروانه بهره بــرداري تهيه و به متقاضي ارائه ميگــردد. 
تخصيص زمين در شهركهاي صنعتي:
1- مراجعه به شركت شهركهاي صنعتي استان و دريافت اطلاعات مربوط به شهركهاي صنعتي استان از واحد برنامه ريزي و امور توليدي
2- ارائه جواز تاسيس صادره از وزارت صنايع و معادن و يا يكي از سازمانهاي ذيربط و همچنين ارائه كپي شناسنامه و كپي كارت پايان خدمت براي اشخاص حقيقي و براي اشخاص حقوقي، كپي اساسنامه شركت، آگهي تاسيس شركت، آگهي ثبت شركت و كپي شناسنامه اعضاي هئيت مديره شركت 
3- تكميل فرم درخواست زمين توسط متقاضي
4- بررسي استقرار و مسائل زيست محيطي (توسط شركت شهركهاي صنعتي استان)
5- انتخاب شهرك صنعتي و انتخاب قطعه
6- انعقاد قرارداد حق انتفاع از تاسيسات شهرك صنعتي
7- تحويل زمين به مجري طرح يا نماينده ايشان
8- ارائه نقشه هاي ساختماني توسط مجري طرح به شركت شهركهاي صنعتي استان
9- دريافت پروانه ساختمان از شركت شهركهاي صنعتي استان
10- شروع عمليات اجرائي ساخت و ساز واحد صنعتي 
11- دريافت پايان كار (بصورت رايگان) از شركت شهركهاي صنعتي استان 
 






فصل دوم: 
تحلیل صنعت 

 
1-2- سیر کسب و کار تولید شیشه دوجداره در جهان: 
اولين شيشه دو جداره در ماه اوت سال 1845 توسط تي دي استسون كه به كار شيشه سازي در نيويورك اشتغال داشت ساخته شد. استسون به دليل اين ابداع دريافته بود كه ساختار قاب يا دو شيشه در طرفين قادر است اتلاف حرارتي را به ميزان قابل ملاحظه اي كاهش دهد. در سال 1942 محصولي به نام ترموپين توسط ليبي اونزوفورد به بازار آمريكا معرفي شده در اين سيستم فكر جديدي ارايه گرديده بود، لايه هايي از قلع و مس در سطح شيشه بكار رفته بود كه دور تا دور لبه شيشه را مي پوشاند و اين امكان را ميسر ساخت تا قابهاي شيشه با يك خمير سربي به هم لحيم شوند. 
پس از گذشت 30 سال از پيدايش تفكر شيشه هاي دوجداره، روش هاي توليد با بكارگيري ترموپلاستيك و ترموستينگ تغييرات بنيادي پيدا نمودند. با توسعه درزگيري دوبل در دهه 1970 اين صنعت موفقيت هاي چشمگيري دست يافت. 
اين نوع شيشه ها از دو لايه ساده و گاهي رنگي كه به موازات يكديگر قرار گرفته اند و لبه ها يا درزهاي آنها هوابندي شده است و فضاي بين آنها با مواد خشك كننده اي مانند سيليكا‍ژل، پر و يا در بعضي از موارد بين دو لايه، خلاء ايجاد مي شود. اين نوع شيشه كه عايق گرما، سرما و صداست در بسياري از ساختمانها، فرودگاه ها، هتل ها و بيمارستانها به كار مي رود. 
اختراع شيشه هاي دو جداره يكي از مهمترين تحولات صنعت ساختمان بوده است استفاده بهتر از نور خورشيد و همزمان با آن، كنترل كامل نور، گرما، صدا از مزيتهاي اصلي اين نوع شيشه ها محسوب مي گردد. شيشه هاي دوجداره با بهبود ايزولاسيون حرارتي صرفه جويي هاي مهمي در هزينه هاي خريد تأسيسات گرمايشي و سرمايشي ساختمان را بدست مي دهد. در بلند مدت، شيشه دو جداره هزينه هاي انرژي و راهبري ساختمان را نيز كاهش مي دهد. 
2-2- سیر کسب و کار شیشه دوجداره در ایران: 
در روزگاران باستان بین النهرین در توسعه لعاب سفالسازی سر آمد دیگر کشورها بوده است با در نظر گرفتن اینکه ترکیبات لعاب و شیشه یکی است عجیب نیست که صنعت شیشه سازی در بابل، سومرو آشور پیشرفت کرده است. باستانشناسان ثابت کرده اند که شیشه واقعی در هزاره سوم پیش از مسیح در سومر وجود داشته است. این شیشه با شیشه ای که مصریها از گداز دُر کوهی و قلیا بدست می آوردند فرق داشته است وشیشه ای که در بین النهرین وجود داشته پس از هزار سال به مصر وارد شده است. وجود لوحه های پزشکی بابلی و به ویژه لوحه های فنی و دارویی آشوری در باره صنعت شیشه سازی در سال 625 پیش از مسیح دلیل محکمی است بر اینکه صنعت شیشه سازی پیشرفته ای در همسایگی ایران وجود داشته است. از خوزستان، یعنی ناحیه عیلام، مدارکی از شیشه سازی در دست است که نشان می دهد این صنعت در سده سیزدهم پیش از مسیح در آنجا وجود داشته است. گیریشمن بطریهای شیشه ای زیادی را از حفاری معبد چغازنبیل بدست آورده است و همچنین تعداد زیادی لوله های شیشه ای که قطر خارجی آنها 25/1 سانتیمتروقطر سوراخ داخلی آنها 6/0 سانتیمتر و درازای آنها 75 سانتیمتر بوده مکشوف شده. این شیشه ها از حلقه های شیشه ای مات سیاه و سفید ساخته شده و به نظر می رسد که در شبکه پنجره از آنها استفاده می شده است. با این همه از زمان هخامنشیان شواهد کمی دال بر استفاده کلی از شیشه در دست است. در میان گنجینه های تخت جمشید فقط چند ظرف شیشه ای هست که با شیوه دمش در قالب تهیه شده و بعضی از آنها دارای آرایه های شفافی است که با چرخ رنگ شده است. اما یکی از سفرای در بارگاه هخامنشی در آن زمان می نویسد که ایرانیان شراب را در پیاله های شیشه ای می نوشیده اند.
در زمان سلوکیان، صنعت شیشه سازی را فینیقی ها در کرانه دریای مدیترانه در شهر صیدا بنیان کردند. فینیقی ها ای صنعت را از بابلیها آموختند. این با افسانه تلموذی که می گوید یهودیان در زمان اسارت دوم خود شیشه سازی را آموختند تطبیق می کند. شیشه فینیقی ها و یهودیان پیش از آغاز امپراتوری روم بسیار با ارزش بود. با کشف اشیا زیاد شیشه ای در زمان پارتها و ساسانیان می توان چنین پنداشت که صنعت شیشه سازی در همان زمان  در ایران شایع بوده است.
چنین به نظر میرسد که شیشه سازان، مانند دیگر پیشه وران سبک شیشه سازی خود را تا دوره اولیه اسلام حفظ کردند. اشیاء شیشه ای زیادی در ساوه وری پیدا شده است. ظرف های شیشه ای معمولی که ظاهرا با دمیدن درست می شده و روشن و بی نقش و نگار بوده است. شیشه های با ارزش تر را نخست دمیده و به شکل قالب ساده در آورده و سپس با نی های بلند و راست قالب میگرفته اند و اغلب در حالی که شیشه مذاب و نرم روی نی بود شیشه ساز آن را به سرعت چرخانده و بدین ترتیب خطوط مارپیچ بر روی آن درست می کرد. 
از همان اوایل دوره اسلامی شیوه آشوری تزیین در ایران مشاهده می شود. این شیوه عبارت است از تزیین اشیا با نخ، حلقه، یا گلوله های شیشه ای به رنگهای مختلف. پس از استیلای مغول، پیشه و صنعت شیشه در ایران رو به افول گذاشت. بین سال 1664و 1681 میلادی که شاردن به ایران مسافرت کرد چندان تحت تاثیر مهارت شیشه سازان و استادان ایرانی قرار نگرفته است. وی پس از تعریف و تحسین از سایر هنرها و پیشه ها در مورد شیشه چنین می نویسد:« شیشه صنعتی است که ایرانیان از آن اطلاعی ندارند. در سراسر ایران کارگاههای شیشه سازی هست ولی بیشتر شیشه ها پر از لکه است و رنگشان خاکستری است. شیشه سازی شیراز از همه زیباتر است و شیشه سازی اصفهان از همه بدتر، زیرا خورده شیشه ها را دوباره آب میکنند، در صورتی که شیشه گر شیرازی شیشه نو میسازد.» با اینکه شاه عباس بزرگ کوشش کرد که صنعت شیشه سازی را به وسیله هنرمندان ونیزی بار دیگر احیا کند، ولی شیشه گران در سده های بعد فقط شیشه معمولی مورد نیاز خود را تهییه می کردند.  
در حال حاضر کارخانجات زیادی در ایران مشغول به تولید شیشه های دوجداره هستند که در جدول بخش رقبا و بازار آمده است. 
3-2- پیشرفتهای تکنولوژیکی شیشه دوجداره: 
ساختمان ها سرپناهي مناسب جهت حفظ آدمي در برابر شرايط نامساعد محيطي به منظورتامين آسايش و راحتي هستند، ليكن حصول بخشي از اين امر به استفاده درست از منابعانرژي بازمي گردد. استفاده مدبرانه از فن آوري هاي نوين ساخت وساز مي تواند ضمنتحقق موارد ياد شده، به ميزان قابل توجهي از مصرف بي رويه انرژي جلوگيريكند.امروزه به منظور حداكثر استفاده از نور خورشيد و اجراي برخي ايده هايمعمارانه، سطح وسيعي از ساختمان را با شيشه مي پوشانند، لذا پنجره ها نقش اصلي رادر كنترل نور ورودي به داخل ساختمان و ميزان انرژي مورد نياز ايفا مي كنند. ضرورتكنترل انرژي هنگامي مشهودتر مي شود كه سطح وسيعي از ساختمان با شيشه پوشيده شود كهاغلب در اين شرايط، امكان حفظ گرماي محيطي مناسب و ذخيره سازي معقول انرژي به طورهمزمان با مشكلاتي همراه مي شود.با پيشرفت تكنولوژي در عصر حاضر، تلاش محققانبر توليد شيشه هايي با خاصيت پخش نور بسيار كم، جهت استفاده در ساختمان هايي باكاربري تجاري متمركز شده است، به طوري كه مي توان با فراهم سازي امكان ورود انرژيخورشيد به داخل ساختمان و ممانعت از فرار گرماي داخل ساختمان (با ممانعت از خروجاشعه فرابنفش)، مصرف انرژي را به ميزان قابل توجهي كاهش داد. چنين شيشه هايي قابليتايفاي نقش همزمان عايق حرارتي و كنترل نور خورشيد را دارند. شيشه هايي با درجهشفافيت بسيار بالا، قابليت ممتازي در ورود نور به داخل بنا داشته و محافظ خوبي دربرابر شرايط جوي به شمار مي روند، ولي عايق حرارتي خوب يا مانعي موثر در برابرانرژي خورشيد نيستند. تكنولوژي ساخت شيشه به مرحله اي از كمال رسيده كه طراحي وتوليد انواع شيشه را با لحاظ كردن توأمان خواص پخشي، انعكاسي، جذبي و شفافيت جهتدستيابي به شرايط ايده آل و پاسخگويي به خواسته هاي مختلفي همچون كنترل نور روز ودرجه حرارت مناسب ،امكانپذير كرده است.
نور و روشنايي احساس خوبي را در انسانايجاد مي كند و باعث جلوه گر شدن افكار عالي در زندگي انسان مي شود. در آسمانخراشهاي امروزي چنين تفكراتي حادث نمي شوند. آسمان خراش ها با وجود نزديكي به خورشيد،زندگي بشر را به تاريكترين حد ممكن رسانده اند!امروزه شيشه هايي كه با تكنولوژيپيشرفته توليد مي شوند علاوه بر تامين روشنايي روز داراي كيفيات ديگري همچون كنترلخورشيدي، آسايش و راحتي از نظر دما (محافظت از گرماي تابستان و سرماي زمستان) بامشخصه هايي همچون قابليت بازيافت، دوام پذيري، عدم نياز به پاكيزه نمايي، محافظت ازرنگ پريدگي تدريجي اشياي داخل بنا در مقابل نور خورشيد و… هستند. توسط شيشه هايتوليدي با تكنولوژي مدرن، عبور نور با شيشه تخت، از 88 درصد به 94 درصد افزايشيافته، در باشگاه هاي ورزشي وضوح ديد و عدم اعوجاج و انعكاس از سال 1997 عملا حذفشده، انعكاس شيشه در حالت معمول از 8 درصد به يك درصد كاهش يافته و وضوح ديد برمحيط آنسوي پنجره افزايش يافته است.
انواع شيشه ها از لحاظ كاربرد درساختمان:
۱ - شيشه با كاربرد مديريت انرژي
2 - شيشه مقاوم در برابر آتش
۳ - شيشه كنترل صدا
۴ - شيشه ايمن با كاربرد حفاظتي و امنيت
۵ - شيشه باكاربرد در دكوراسيون
۶ - شيشه تامين كننده نور و روشنايي
۷ - شيشه باكاربردهاي خاص
۸ - شيشه نما با قابليت هاي مقاوم در برابر باد و ضربه
۹ - شيشه هوشمند (چند منظوره)
۱۰ - شيشه كلتكتوري (نور و گرما) 
بيش از 80 سال است كه شيشه دو جداره به عنوان ضرروت اصلي براي فراهم آوري عايق حرارتي در ساختمان ها شناخته شده است. پيشرفت هاي اخير برعايق سازي مناسب و افزايش بهينه سازي حرارت متمركز شده است كه دلايل آن مي تواند به خاطر اقتصاد و ضرورت كاهش يابي ميزان انتشار دي اكسيدكربن باشد كه عمدتا با بازدهي حرارتي و نحوه استفاده از انرژي در ساختمان ها ارتباط مستقيمي دارد.
هدرروي گرما در يك ساختمان به معناي مقاومت كم مصالح آن است. اين امر تا كنون عمدتا از طريق شيشه پنجره يا به عبارت بهتر، شيشه كاري نامناسب و ضعيفي همچون شيشه تك جداره حادث مي شده است. با روش هاي پيشرفته كه مانع فرار گرما از ساختمان است مي توان تنوع انتخاب زيباشناسانه و تنوع عايق سازي را به صورت توأمان، فراهم آورد.نور خورشيد به سه طريق: انعكاسي، انتقالي و جذبي پخش مي شود. اين امر در ايده توليد شيشه هاي كنترل خورشيدي و عايق حرارتي منظور شده است. شيشه هاي كنترل خورشيدي و عايق حرارتي تضمين آسايش و جلوگيري از هدرروي گرما هستند. عواملي همچون حذف رطوبت، نم و تقطير در فضاي مياني شيشه هاي دو جداره، شيشه هاي رنگي با خاصيت فتوولتائيك و پوشش هاي مختلف با ضخامت هاي مختلف، شيشه را در مقابل ذخيره سازي انرژي تقويت مي كند.اهميت حفظ ذخاير انرژي غير قابل بازيافت و كمبود ذخاير انرژي فسيلي در بسياري از كشورها، مسئولان را بر آن داشته تا به بهينه سازي انرژي دقت وسواسانه تري مبذول دارند. صنعت ساختمان همچون ساير صنايع از عمده ترين مصرف كنندگان انرژي است و شيشه به لحاظ ماهيت خاص خود نقش عمده اي در هدرروي انرژي ايفا مي كند. با تلاش در جهت تقويت قابليت هاي شيشه همچون انتقال نور و حذف معايب آن، با تدابيري همچون استفاده از شيشه هاي دو جداره و تركيب انواع شيشه ها با هم ، استفاده از شيشه ها با قابليت انتقالي، انعكاسي و جذبي، ممانعت از گريز اشعه فرابفنش از داخل ساختمان به بيرون يا ممانعت از انتقال گرماي خورشيد به داخل ساختمان و... و تلفيق جنبه هاي معمارانه با مهندسي و تكنولوژي ساخت پيشرفته در اين محصول، مي توانيم در جهت مديريت انرژي گام برداريم.
4-2- رقبای بین المللی بازار شیشه دو جداره:
 مهمترین کشورهای تولید کننده این محصول با داشتن تکنولوژی روز دنیا و رعایت استانداردهای جهانی در حال حاضر کشورهای ایتالیا و آلمان می باشند به همین خاطر اکثر واحدهای تولیدی در کشور ایران از تکنولوژی های این دو کشور استفاده می کنند. 
5-2- رقبای منطقه ای و  کشوری بازار شیشه دو جداره: 
در جدول (1-2) طرح هاي در حال اجرا و طرح هاي در دست اجرا تا برنامه سوم توسعه نشان داده شده است. 

برچسبها:

مشاهده سایر پروژه های کارآفرینی>>>>>
HyperLink