مهندسی نرم افزار UML ویدیو کلوب بخش ششم
6-2- Actor چیست؟
Actor هـا نقشـهایـی را ارائـه مـی دهـنـد کـه تـوســط کـاربــران سیــــسـتمـــهای اطـلاعـاتی (Information System=IS) انجام می شود. این Actor ها می توانند انسانها ,کامپیوترها , سخت افزارها و حتی نرم افزار ها باشند. تنها چیزی که آنها را Actor می کند این است که آنها باید بیرون از قسمتی باشند که توسط سیستم به use case ها تقسیم شده است ویکسری ورودی برای سیستمهای اطلاعاتی فراهم می کنند و یکسری از آنها خروجی می گیرند.
6-3- دیاگرام use case چیست؟
دیاگرامهای use case با استفاده از Use case و Actor عملکرد (Functionality) سیستم رامدلسازی می کنند.
6-4- ارتباطات بین use case ها چگونه است؟
ارتباط بین use case ها یا به صورت Extends است و یا به صورت Uses .Uses دلالت بر این دارد که یک use case برای انجام وظیفه و فعالیتش نیازمند use case دیگری است. Extends دلالت بر این دارد که use case ی یک امکان و گزینه اختیاری برای use case دیگر است که در بعضی شرایط از آن استفاده می کند.
6-5- شناسائی Actor های سیستم
Actor ها در حقیقت مکانیسمی برای طبقه بندی External User ها هستند. Actor ها می توانند در چهار گروه User ، Applications ، Devices و External Events باشند. در سیستم جاری با دو نوع اکتور سرو کار داریم:
• Actor کاربر
• Actor External Events
6-5-1- Actor کاربر
کاربران سیستم در حالت کلی شامل Actor مسئول ویدئو کلوپ وActore مشتری می باشند.
Actor مسئول ویدئو کلوپ ، Actore مشتری با رابطه Generalization با Actor کاربر ارتباط دارند و تمامی خواص Actor کاربر را دارا هستند. در حالت کلی ، کاربر به استفاده کننده سیستم ویدئو کلوپ گفته می شود که سایر تعاریف Actor های سیستم از آن مشتق می شود. (ارث بری دارند)
مفهوم ارث بری در نمودار فوق بدین معنی است که در حالت کلی Actor کاربر دارای یک سری اطلاعات اعم از اطلاعات تماس ، اطلاعات شناسنامه ای و . . . می باشد که می توان در تعریف Actor ها آنها را در کلاس کلی تعریف نمود و در تعریف سایر خواص مربوط به Actor ها موارد تکراری را از کلاس اصلی مشتق گرفت.
6-5-2- Actor مسئول ویدئو کلوپ
شرح: مسئول ویدئو کلوپ کسی است که بر روند کار و صدور دستورات و نحوه انجام آنها و تمامی عملیات مربوط به ویدئو کلوپ نظارت می نماید.
ضمنا بالاترین شخص از نظر سطح دسترسی به سیستم بازاریابی و فروش می باشد و مجوزهای کاربری برای کاربران صادر می نماید. به تعریفی مدیریت واحد فروش ، شخصی است كه وظیفه كنترل سیستم فروش و صحت عملکرد آن را نیز برعهده دارد و یا اینکه بر آن نظارت می نماید.