تحلیل سیستم موسسه زبان UML بخش دوم
اگر با زبانهای مدلسازی دیگر کار کرده باشید، برای کار با UML مشکل چندانی نخواهید داشت. اما برای شروع کار با UML به عنوان اولین زبان مدلسازی، بهتر است فقط با نمودارهای خاصی کار کنید. برای این کار بهتر است ابتدا با نمودارهای مورد کاربرد و تعامل کار کنید و پس از مدتی کار و آشنا شدن با ویژگیهای اولیة آن، به یادگیری و استفاده از نمودارها واجزای دیگر بپردازید. در مقایسه با زبانهای مدلسازی دیگر مثلER و زبان فلوچارتی DR، زبان UML نمودارهای قویتر و قابلفهمتری را ارائه میدهدکه شامل تمامی مراحل چرخة حیات تولید نرمافزار (تحلیل، طراحی، پیادهسازی و تست) میشود.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم UML این است که مستقل از متدولوژی یا فرایند تولید نرمافزار میباشد و این بدان معنی است که شما برای استفاده از UML، نیاز به استفاده از یک متدولوژی خاص ندارید و میتوانید طبق متدولوژیهای قبلی خود عمل کنید با این تفاوت که مدلهایتان را با UML نمایش میدهید. البته مستقلبودن از متدولوژی و فرایند تولید، یک مزیت برای UML میباشد؛ زیرا بسیاری از انواع پروژهها و سیستمها نیاز به متدولوژی خاص خود دارند. اگر UML در پی پیاده کردن همة اینها بر میآمد، یا بسیار پیچیده میشد و یا استفاده خود را محدود میکرد. البته متدولوژیهایی براساس UML در حال شکلگیری میباشند.
از دیگر ویژگیهای UML میتوان به پشتیبانی از مفاهیم سطح بالای شیگرایی مثل Collaboration، Framework، Pattern و Component اشاره کرد. همچنین UML با استفاده از یک سری مکانیزمهای گسترشپذیر امکان میدهد که بتوان زبانهای مدلسازی جدیدتری (با گسترش مفاهیم پایهای موجود) ایجادکرد.
در ادامه به بررسی و تحلیل سیستم موسسه زبان خواهیم پرداخت.
Use Case Diagrams
بعد از ارائه Vision به بررسی و شناخت Use Case ها ، Actor ها ، رسم Use Case Diagram ها و در نهایت نوشتن سناریویی برای هر یک از Use Case Diagram ها خواهیم پرداخت. در ابتدا بایستی بدانی که مفاهیم هر یک از عبارات فوق چیست؟
در این مرحله ابتدا تعریفی از Vision ارائه می دهیم و سپس به بررسی مواردی می پردازیم که باید در چشم انداز پروژه یا همان Vision باید مورد بررسی قرار گیرند.
1-1- Vision چیست
Vision یا چشم انداز پروژه در حقیقت یک سری مستندات اولیه پروژه است که شامل بررسی موارد ذیل می باشد:
1- موضوع پروژه
2- اهداف پروژه
3- انجام پروژه چه سودی دارد
4- ویژگیهای پروژه
5- ذینفعان پروژه چه کسانی هستند
6- سابقه انجام پروژه های مشابه
7- معایب پروژه های گذشته
8- زبان برنامه نویسی
9- پایگاه داده
10- سیستم عامل مورد استفاده
11- روش تحلیل
12- نرم افزارهای مورد نیاز برای تحلیل و پیاده سازی
1-2- موضوع پروژه
موضوع پروژه جاری پیاده سازی یک وب سایت با عنوان موسسه غیر انتفاعی زبان می باشد.
1-3- اهداف پروژه
• هدف از پیاده سازی ، سیستمی است که با آن بتوان عملیات ثبت نام و سایر عملیات موجود در موسسه زبان را با سطوح دسترسی مختلف به صورت آنلاین انجام داد.
• در پیاده سازی این پروژه اهداف تجاری مد نظر نمی باشد. بلکه فقط اهداف آموزشی زیر مد نظر می باشد: (البته ممکن است از این سیستم در مقاصد تجاری نیز استفاده شود)
1- آشنایی با برنامه های آنلاین و تحت وب
2- آشنایی با تحلیل این گونه برنامه ها
3- آشنایی با روش پیاده سازی این گونه نرم افزارها
4- آموزش برنامه نویسی سیستمهای تحت وب
5- آموزش نحوه استفاده از ابزارهای برنامه نویسی برای پیاده سازی این گونه سیستمها
6- آموزش نحوه ارتباط بین پایگاه داده و صفحات وب در این گونه سیستمها
7- آشنایی با روش برنامه نویسی تجاری
1-4- انجام پروژه چه سودی دارد
• هزینه دوره های آموزشی خارج از دانشگاه برای دانشجو حذف می شود
• انجام این پروژه از نظر کارآموزی و آموزش نحوه انجام یک پروژه تجاری برای کسانی که به نحوی با پروژه سررکار دارند بسیار مفید است
• Component هایی که در این پروژه تولید می شوند اکثرا در پروژه های آینده و یا پروژه های مشابه نیز قابل استفاده اند و این مساله خود باعث صرفه جویی در زمان اجرای پروژه های دیگر خواهد شد.
1-5- ذینفعان پروژه
• تحلیل گر
o کسی است که عملیات تحلیل سیستم را انجام می دهد و با سیستم به خوبی آشنایی دارد.
• برنامه نویس
o کسی است که عملیات پیاده سازی و برنامه نویسی را با استفاده از مستندات تولید شده توسط تحلیلگر ، انجام می دهد.
• افراد تحت تعلیم دوره
o افراد تحت تعلیم دوره معمولا دانشجویانی هستند که در این دوره آموزشی شرکت نموده اند.
• مشتریان
o مشتریان کسانی هستند که در آینده این نرم افزار را خریداری می نمایند و به نحوی از این برنامه استفاده می نمایند.