بررسی سیستم اسناد و املاک بخش چهارم

بررسی سیستم اسناد و املاک بخش چهارم

نمودار سطح 2 – ناشی از تحقیقات و نقشه برداری

نمودار سطح 2 – ناشی از تحقیقات و نقشه برداری
 
 
زبان برنامه نویسی و علت انتخاب آن

برنامه نويسي VB 6 : ( Visual Basic 6.0 ) 
VB يا ويژوال بيسيك در حقيقت همان زبان كامل شده برنامه نويسي Basic مي باشد كه در دهه 1960 به وجود آمد و از سال 1982 با تكميل آن توسط شركت مايكروسافت و ارائه نسخه GW Basic  مورد استقبال برنامه نويسان قرار گرفت و در چند سال گذشته توسط شركت مايكروسافت نسخه تحت ويندوز آن به نام Visual Basic به وجود آمد. 
از ويژگي هاي خوب اين زبان اين است كه يك زبان شئ گرا ست . همچنين قابليت استفاده از توابع ( توابع شخص ثالث ) و يا قدرت dynamic link  يا اتصال پويا را ( به توابع كتابخانه اي ) دارند . VB به دليل قدرت ارتباطي خوب با Access توانايي استفاده از Data Base  ها (DB) ، جداول ، فرم ها ، گزارشات ، پرس و جو ها  و ... را خواهد داشت . بنابراين زبان بسيار خوبي جهت برنامه نويسي برای شرکتها و کارخانجات که دارای حجم نسبتا بالای اطلاعات می باشند است.

ساختارVB : VB داراي يك چهارچوب به صورت زير است : 
1- ماژولها (models): كه در حقيقت ماژول ها داراي دستورالعمل هستند. 
2- اشياء: كه در آنها تمركز اعمال تعيين مي شود. 
3- متغير ها ( variable ): متغير ها در حقيقت مقاديري قابل تغيير هستند كه در حقيقت در برنامه استفاده شده ولي هميشه قابل تغيير هستند . 
4- ثابت ها : در حقيقت مقادير مورد استفاده در اجرا هستند كه مقدار آنها قابل تغيير نيست . 

مفهوم شی گرائی: 
وقتی که در مورد یک برنامه از مفهوم شی گرایی صحبت می کنیم یعنی در هنگام کار با آن همواره با شی های مختلف سروکار دارید و حتما لازم نیست که زبان برنامه نویسی خاصی بلد باشید یعنی در واقع شی گرایی کنترل و مدیریت اشیا و نحوه قرارگیری آنها به جای استفاده از دستورات است. به عنوان مثال وقتی ما می خواهیم در محیطی مانند faxpro یک دکمه ایجاد کنیم که هنگام فشاردادن آن اطلاعات کاربری مشتری در جدول ثبت شود باید دستورات بسیار پیچیده و ویژه ای بنویسیم ولی در محیطVisual Basic کافی است از قسمت ابزار با استفاده از شی دکمه (وسیله ای جهت ساخت دکمه های مختلف) این دکمه را به راحتی ایجاد می کنیم .

اصول برنامه نويسي پايگاه داده ها : 
دو عمل كلي در برنامه نويسي صورت خواهد گرفت : 
1- سيستم هاي توسعه چرخه عمر 
2- سازماندهي تيم هاي برنامه نويسي 
1- System Development Life Cycle  :
 برنامه نويسي نرم افزاري (SDLC)  هفت مرحله را توصيه مي نمايد : 
الف – تعريف 
ب- الزامات 
ج- ارزيابي
د- طراحي 
ه- پياده سازي 
و- آزمون و مستند سازي نهايي
ز- نگهداري 

الف – تعريف : در تعريف يك سيستم بايستي به خوبي عملكرد سيستم ، هدف آن و چگونگي برآورده سازي نياز هاي ما مشخص گردد و چنانچه در اين مرحله كار به درستي صورت نگيرد برنامه نويس موفقي نخواهيم بود . 
ب- الزامات : در اين مرحله بايستي تعريف نمائيم كه برنامه ما چه مواردي را بايستي داشته باشد ، به چه سوالاتي پاسخگويي نمايد و چه شرايطي را الزاما بايستي در بر بگيرد. ( مثلا گزارش تامين اجتماعي در حقوق و دستمزد ) 
ج- ارزيابي : در اين مرحله بايستي تعاريف و الزامات از لحاظ صحت ، نياز ، ارتباط و.... بررسي گردد . 
د- طراحي : در اين مرحله برنامه ابتدا به صورت الگوريتم طراحي شده پس از بررسي تبديل به فلوچارت شده و پس از آن با استفاده از يك زبان برنامه نويسي تبديل به برنامه مي گردد . 
ه- پياده سازي : در اين مرحله برنامه هاي نوشته شده به صورت آزمايش بر روي يك سيستم نوشته شده و برنامه به صورت آزمايش اجرا خواهد شد . در اين مرحله بايستي تمام امكانات و توانايي هاي برنامه مورد بررسي قرار گيرد . لازم به ذكر است كاربران و برنامه نويسان مجاز به حذف سيستم قبلي نيستند ( مدت اين زمان يك دوره مالي است ) 
و- آزمون و مستند سازي نهايي : در مرحله آزمون سعي مي گردد يك بار ديگر تمام قابليت هاي سيستم مورد استفاده قرار گيردو بهتر است در اين مرحله مستندات با مستندات سيستم قبلي مقايسه گردد . همچنين در مورد مستند سازي بايستي اولا طرز استفاده از برنامه را مكتوب نمود ( ايجاد HELP) ثانيا گزارشات كتبي را به صورت مستند جمع آوري و ارائه نمائيد . در مرحله نگه داري اولا در فواصل زماني مشخص برنامه از لحاظ صحت چك مي شود . ثانيا برنامه بايستي قدرت تهيه پشتيبان گيري ( Back up) را داشته باشد . همچنين در نگه داري بايستي هر چند مدت يك بار بسته به تغييرات سخت افزاري و platform هاي نرم افزاري ( سكوي پرش يا بستر نرم افزاري مانند سيستم عامل ) ( مثلا با تغيير سيستم عامل برنامه نيز تغيير مي كند ) بايستي نگارش نسخه تعويض شده و با تكميل برنامه كارايي ها را زيادتر نمايد . 

متدولوژي منظم 
امکان برنامه نویسی به زبان Visual Basic و اتصال به پایگاه داده اکسس که یکی از برنامه های موجود در بسته نرم افزاری آفیس( Microsoft Office ) است برای ساماندهی و کنترل و مدیریت پایگاه داده ایجاد شده است. این برنامه دارای قابلیتهای بسیار است , مانند ایجاد صفحه ورود اطلاعات به شکل دلخواه. 
به عنوان مثال وقتی شما می خواهید اطلاعات موجود در یک چک را در کامپیوتر خود ذخیره کنید شما با استفاده از VB و پایگاه داده اکسس می توانید صفحه ای درست همانند صفحه چک ایجاد کنید و اطلاعات را به صورت کاملا گرافیکی در آن وارد کنید. 
شما پس از ایجاد پایگاه داده هایتان حتی می توانید از آنها گزارش گرفته و یا در بین اطلاعات خود با استفاده از کدنویسی VB جستجو کرده البته تمامی این امکانات را شما با دستان قدرتمند خود ایجاد خواهیدکرد. 
از موارد استفاده پایگاه داده اکسس به طور شهودی می توان به استفاده آن در قسمت حسابداری یک شرکت و یا نگهداری اطلاعات اشخاص عضو در سایتها و حتی نگهداری اطلاعات کارمندان (حتی عکس آنها) و موارد بسیار متنوع دیگر اشاره کرد. 
شما پس از ایجاد این پایگاه داده حتی می توان آن را در شبکه در اختیار دیگران قرار داده یا بر روی آن کلید رمز گذاشته یا حتی در سطح کاربران مختلف مقدار دسترسی هر کاربر را تعیین کرد. يكي از مهمترين خطراتي كه برنامه نويسي پایگاه داده با DB Access را مشخص مي كند اعتماد مفرط است .  مثلا پس از اينكه مشتري به شما عنوان كرد چه مي خواهد با فعال كردن Access و VB6.0جهت ساختن پايگاه داده ها و همچنين ايجاد فرم ها و سپس برنامه نويسي گزارشات معمولا برنامه نويسان فورا وسوسه مي شوند و دچار مشكلاتي به دلايل زير خواهند شد : 
1- كافي نبودن اطلاعات مشتري در مورد نياز هاي خود 
2- عدم توافق افراد در سازماندهي مشتري كه باعث مشكلات در سيستم جديد خواهد شد . 
3- فاصله ارتباطي بين مشتري و برنامه نويس 
4- زمان ناكافي ( در زمان ناكافي به دليل اينكه برنامه نويسي خيلي سريع انجام گرفته و تحويل مشتري مي شود وقت براي برنامه نويسي و ارزيابي و همچنين تست برنامه نخواهد بود . )
5- مستندات نامناسب براي نگه داري سيستم : چنانچه مستندات تهيه شده به اندازه كافي نبود ، بنابراين نه برنامه نويس و نه مشتري از قابليت ها و قدرت هاي انجام برنامه اطلاع كافي نخواهند داشت . 
6- آزمون نامناسب سيستم در طي برنامه نويسي : چنانچه روش ارزيابي و آزمون كارايي سيستم ناقص باشد ، عملكرد درستي سيستم مشخص نخواهد شد .  
لازم به ذكر است كه سيستم هاي بزرگ احتياج به پروژه هاي بزرگتر دارند كه براي پروژه هاي بزرگ بايستي تيم پروژه تهيه شود تا بتوان از آن استفاده نمود كه در اين صورت يك نفر به عنوان سرپرست تيم و يا رهبر تيم مسئوليت انتخاب اعضاء ، سازماندهي اعضا و تقسيم پروژه به بلوك هاي كوچكتر را به عهده خواهد گرفت و در نهايت با جمع آوري اين بلوك ها پروژه نهايي آماده به تحويل خواهد بود. 

 

0 نظر

نظر محترم شما در مورد مقاله های وب سایت برنامه نویسی و پایگاه داده

نظرات محترم شما در خدمات رسانی بهتر ما را یاری می نمایند. لطفا اگر مایل بودید یک نظر ما را مهمان فرمائید. آدرس ایمیل و وب سایت شما نمایش داده نخواهد شد.

حرف 500 حداکثر